Lägenheten ser ut som ett bombnedslag

Hej hopp!

Mamma och pappa är i behov utav städhjälp, HJÄLP! Lägenheten har sakta men säkert förfallit, och ingen av oss orkar ta tag i det. Nej, riktigt så illa är det inte =) Men Noah leker ju med allt och plockar man inte upp efter hand så fyller det sakta men säkert på. Noah har dessutom sin nya badpool uppblåst i mitten av vardagsrummet. Där i har han placerat kuddar och filtar. Det har blivit hans lilla myshörna. Poolen är ca 1 meter i diameter, alltså inte så stor. Men när Noah vill läsa böcker så ska även Pappa klämma ihop sig på den lilla ytan jämte honom. Det ser väldigt roligt ut! Idag har Mamma jobbat i vanlig ordning, Pappa och Noah har myst och spenderat lite tid ute i solen. I eftermiddags så åkte vi till affären för att kolla in en ny barnvagn till Noah, den vi har för tillfället är ju inte så smidig att ta med sig på semester och lite längre resor. Vi ska ju nämligen till Gotland i sommar, vi har hyrt en stuga i visby. SÅ mysigt! Det blir vår första lilla semester med Noah. Då ska vi bygga massa sandslott, äta god mat, grilla och dricka rödvin på altanen. Gott! Nehe nu har vi beställt pizza (ovanligt) och ska börja kolla på prison break. Rikard har ju aldrig sett denna underbara serie.

Ha det bäst! Kram ♥

Konfirmation, fågelmatning och spya

I helgen konfirmerades Noahs kusiner Andreas och Tobias! Det missade vi givetvis inte! Eller rättare sagt, pappa missade det inte. Noah tyckte inte det var lika trevligt utan ville hellre leka med gruset på kyrkogården tillsammans med mamma.

De senaste dagarna har vi annars varit ute och lekt i det fina vädret. Igår förmiddag gick vi till slottsparken och matade fåglarna. Noah älskar det! Det var åtminstone 50 fåglar runt om oss när vi stod vid den lilla dammen! På eftermiddagen fick vi cykla till sjukhuset för att lämna mat till mamma som jobbade! Det började regna när vi hunnit halvvägs. Det gjorde inte Noah något! Han klappade bara pappa på ryggen! Gullig unge! 

Idag har vi varit och kollat på en ny barnvagn till Noah. En lite mindre, smidigare variant som lättare kan packas in i bilen. Efter det blev det en kort fika! Sedan åkte mamma till jobbet vid 13.00 så Noah och pappa har fått tillbringa eftermiddagen/kvällen alldeles själva. Det gick bra tills Noah spydde rakt ut. Det var ingen liten spya utan han sprutade ner halva pappa, golvet och mattan i köket. Då pappa låg på alla fyra och torkade spya från golvet stod Noah bakom och klappade pappa på ryggen...igen! Allt för att lätta upp stämningen och visa sin tacksamhet! En halvtimma efter spyincidenten sov Noah gott! Förhoppningsvis sover han hela natten! Ingen kräksjuka nu tack!

Sov gott! ♥

Besök på akuten...

Dagen började vid 06.15 då Noah vaknade. Humöret var väl inte på topp direkt. Troligtvis var han fortfarande lite trött när han vaknade eftersom han hostat under natten. För att lätta upp sinnet tog pappa och Noah en promenad på förmiddagen. Då somnade han. Inte pappa alltså utan Noah. Lagom till lunch vaknade den lille och efter det så var det städning som stod på schemat! Vi tänkte nämligen överaska mamma med en ren lägenhet när hon kom hem från jobbet. Den som blev överraskad var dock pappa. Under städningens mest intensiva period hittade pappa en gammal matlåda som Noah gömt i ett av köksskåpen. På något sätt hade han, någon/några dag/dagar tidigare, lyckats smusla undan den från frysen då vi lagt in matvaror efter vi handlat. Sedan tyckte väl Noah att matlådan passade bättre i ett av köksskåpen. Lyckligtvis hade den inte legat så länge! Hur gick det med städningen då? Jo, chefen var nöjd när hon kom hem! :)

Runt 16.00 kom mamma hem från jobbet på sjukhuset. Tyvärr hann hon bara vara hemma en halvtimme innan olyckan var framme, som gjorde att hon återigen fick söka sig till sjukhuset. En trött Noah slog nämligen huvudet i dörrposten och fick en stor, stor bula. Efter lite välling lugnade han ner sig och somnade, men för att ta det säkra före det osäkra ringde vi upp till barnmottagningen. Sjuksköterskan konsulterade med vuxenakuten (dit skallskador hör) som sa att vi skulle komma upp för en liten koll eftersom Noah äter blodförtunnande medicin. Han var vid ankomsten till akuten, hur pigg och glad som helst! På akutens lilla barnhörna lånade Noah en liten barnvagn som han körde fram i världens fart. För att mätta våra magar gick vi och köpte korv medan vi väntade på att få träffa en läkare. Noah fick ett korvbröd som han sedan vänligt sträckte fram till farbror doktorn när det var dags för undersökningen. Doktorn avböjde men tackade så mycket. Han är väldigt givmild vår lille son! :) Allt var dock i sin ordning med Noah men vi fick vänta ytterliggare en timme på akuten för att se så att inget oväntat hände. Efter den timmen begav vi oss hemåt! Trötta men lyckliga över att det inte var något allvarligt. Inte för att vi trodde det men man vet aldrig.

Noah somnade inte förrän klockan slagit 22.00. Då var han dock väldigt trött, precis som jag är nu!


Många kramar från vår lilla familj! ♥

Fortfarande förkyld...

Noah är fortfarande riktigt hostig och nu har även snoret börjat rinna från hans lilla näsa. Förhoppningsvis är det på bättringsvägen snart. Sömnen påverkas trots allt en hel del. Det tar på krafterna, både för honom, och för oss.

Idag var det hjärtebarnsträff på sjukhuset. Det var fem familjer plus barnhjärt-teamet som samlades för fika och lite småprat. Noah och mamma fick tyvärr stanna hemma på grund av förkylningen. Pappa tyckte dock det var jätteroligt att se alla hjärtebarnen växa och må så bra! Det kommer att bli ytterliggare en träff lite senare i år. Det uppskattas mycket! I allafall av vår lilla familj. Förhoppningsvis kan lille Noah följa med då!

Dagen har annars varit kanon, då väderguden visade sig från sin allra bästa sida! Det var strålande solsken vilket resulterade i en promenad och lite lek på innegården. Noah plockade då en blomma till mamma. Den fösvann dock lika fort som den hittades. Det är ändå tanken som räknas...

Förresten..har glömt att berätta att Noah har en fin sving med innebandyklubban. Det fick mamma erfara för någon dag sedan då hon fick den i ögat! Noah såg riktigt nöjd ut efter att ha svingat klubban likt Tiger Woods. Det hela slutade dock lyckligt! Klubban höll :)

Imorgon vet vi inte riktigt vad som händer. Kanske vi ska gräva lite med Noahs nyinköpta spade. Det visar sig väl!


Ha det bäst! ♥

Tidig morgon...

Det blev inte sju timmars sömn. Noah vaknade vid 04.00 men somnade om till klockan 05.00! Då fick pappa plocka fram sitt bästa humör och börja leka. Lillen åt frukost vid 06.30 och en timma efter det låg han och sov på pappa framför barnprogrammet. Vid 08.30 vaknade Noah och var på ett strålande humör. Då väcktes även mamma som fick ta rollen som lekledare medan pappa sov ett par timmar.

Under dagen gick hela familjen en promenad runt stan. Det var mysigt trots det gråa, tråkiga vädret! Nu har kvällen gått alldeles för fort! Läggdags!


Sov gott! ♥

Host, host, host

Idag har vi varit och lekt med Noahs kompis Lina. Noah stormtrivdes bland alla hennes leksaker. Sedan tyckte han nog om Lina väldigt mycket också. Han tog henne i handen ett par gånger och gick runt med henne. Det såg rätt roligt ut faktiskt. När det sedan var dags att gå hem gav Noah Lina två kramar. Mycket sött! :)

Det som är lite mindre roligt är att Noah hostar väldigt mycket på kvällen/natten. Ibland låter det nästan som om han är på väg att spy. På dagarna har han dock varit pigg och glad. Precis som vanligt alltså! Vi får hoppas att det snart går över och att det definitivt inte blir värre!

Nu är klockan alldeles för mycket! Sängen väntar! Om ungefär 7 timmar vaknar Noah. Förhoppningsvis på ett alldeles strålande humör!


Ta hand om er! Kram! ♥


En helg hos farmor och farfar


En del av dagens matintag. Mums!

I helgen var vi hos Noahs farmor och farfar. Där fick Noah även chansen att träffa sin farbror som kommit ner ifrån Stockholm. I höstas när de möttes blev Noah lite (eller väldigt mycket) fundersam när han först såg pappa och sedan farbror. Pappa och farbror är nämligen tvillingar och Noah tyckte nog att det blev för mycket av det goda. Han började gråta och skrika. Det lugnade sig ändå relativt snabbt. Denna gång gick det dock betydligt bättre. Farbror visade sin gamla hund Asterix på mobilen och vips så var farbror en snäll gubbe!

Hos farmor och farfar har Noah haft det riktigt skönt i vårsolen. Han hjälpte farfar med trädgården (drog upp ogräs), brumade med grannens leksaksgräsklippare, samlade grenar i en skottkärra och lekte i grannens sandlåda. Sandlådan är förresten populär! Hos farmor och farfar fick förresten Noah även fram ett ljud som lät som en vissling. Duktig unge!

Hur ser våra dagar ut hemma? Jo, den börjar iallafall nästan alltid med att Noah går och hämtar dagens tidning som hänger ner från brevinkastet. Därefter så går han och lämnar den till pappa eller mamma. Vilken fantastisk liten kille vi har! Idag har vi annars tagit det ganska lugnt då regnet har öst ner över staden vid ölandsbron. Som vanligt har det ändå varit mycket bus och lek. Vad annars?! Noah har bland annat spelat på pappas munspel och han njuter varje gång toner ljuder ifrån instrumentet. Han kanske blir musiker?

Noah har varit för mycket på sjukhus. Eller så har vi påverkat honom. Han går nämligen med sitt låtsasstetoskop och undersöker mamma och pappa. När han sätter stetoskopet mot bröstet "säger" han dunk, dunk. Han kanske blir läkare?


En nybadad liten kille! 


Många kramar till er alla! ♥

RSS 2.0