En god jul och ett gott nytt år...

Julen har varit toppen! Noah blev dock rädd för tomten och skrek "PAPPA, PAPPA, PAPPA". Noahs syn på tomten förändrades snabbt när paket efter paket landade i busungens famn. När tomten skulle gå kostade Noah på sig att vinka men kramen får tydligen vänta till nästa år.

Imorgon flyger vi till Skottland. Det ska, som vi skrivit förut, bli oerhört skönt. För er som är intresserade landar planet i Edinburgh. Den 6 januari kommer vi tillbaka...med ny kraft och med nya minnen.
Veckan efter det väntar en avskedsfika med Kalmars hjärtebarns-team. Usch och fy. Det är så det känns. Om jag hade kunnat få välja så skulle jag tagit med dem allihop till Linköping. Det kommer att bli jobbigt att säga adjö...
Nu säger däremot vi adjö för i år...och återkommer den 6:e januari. Eventuellt uppdaterar vi bloggen från Skottland med lite bilder eller ett par ord. Vi får se...
Allt gott! ♥

1,09 kr...

Ungefär 1,09 kr/dag är kostnaden för medlemskap i hjärtbarnsförbundet. Den årliga kostnaden är således 400 kr. Bli medlem idag och stöd hjärtebarnen eller ge bort ett medlemskap i julklapp till någon du håller kär. Följande länk leder er vidare till hjärtebarnsförbundets hemsida.

http://www.hjartebarn.org/

Sov gott! ♥

Hjärtebarn

Som medlem i Hjärtebarnsförbundet får man fyra nummer av tidningen Hjärtebarnet. I årets sista nummer får man som läsare följa med på det nordiska hjärtebarnslägret i vårat grannland Danmark. Där hade en av lägerledarna hört en underbart fin kommentar, som fick mina ögon att tåras när jag läste det. En storasyster hade sagt följande till sin hjärtsjuka lillasyster: "- Men vet du, hjärtebarn är det finaste man kan vara". Så sant som det är sagt!


Må gott under julen och ta hand om varandra!


Många kramar från oss! ♥


Förresten...en uppmaning till er alla:

Snälla, tänk på alla hjärtsjuka barn nu i juletid. Skänk en gåva till hjärtebarnsfonden eller gå med i hjärtebarnsförbundet som stödmedlem. Tusen tack! ♥


Flytt...men först jul!!!

Ni som läst bloggen och följt oss ett tid vet att vi snart skall flytta till Linköping. Senaste veckan har vi därför packat, packat och packat. På grund av detta (eller är det ren lathet?) har vi inte hunnit med att uppdatera bloggen. Tänkte bara skriva ett par rader om den stundande julen. Den firar vi i Karlshamn hos Noahs mormor och morfar. Det ska bli mycket mysigt. Noah kan förresten säga tomte och han räknar med att få en hel del paket. Det stora nöjet de senaste dagarna har därför varit att titta i leksakskatalogen. Hittar han något han tycker är fint så säger han "waaow". Han gick förresten runt och "pratade" med farfar idag när han plötsligt såg ett leksaksstall liggandes i en papperspåse på golvet. Stallet fick han förra julen men just idag var det bara sååå fint. Så istället för att fortsätta "prata" med farfar fick han bara ur sig ett "waaow". På nyår åker vi förresten till Skottland tillsammans med Noahs mormor, morfar och morbröder. Det ska bli hur skönt som helst. Är vi oroliga över att åka med ett barn som för bara tre månader sedan genomgick en TCPC-operation??? Nej, faktiskt inte. Det känns väldigt tryggt men hade någon frågat mig för ett år sedan så hade jag sagt att jag nog skulle vänta i...ja, några år. Dessutom så har vi pratat med Noahs läkare som gav sitt godkännande. Och honom litar vi på till fullo!

Nu till hans hjärta. På tisdag ska vi till Thomas (Noahs ansvarige läkare) för ännu ett ultraljud. Troligtvis ser allt väldigt fint ut. Han är superpigg vår lille son! I veckan halverade vi mängden vätskedrivande medicin så förhoppningsvis blir han av med dom snart. Jippi!

Ha en fantastisk fin jul!


Många kramar från Rikard, Hilda och Noah



Ps. Ni som läser bloggen får gärna lämna en kommentar. Det är alltid kul och läsa vad andra tycker och tänker. Ds. ♥

 


Året i bilder...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Månadens tanke...

Just idag, när du läser detta, föds 3 barn med hjärtfel.
Varje dag får sex nyblivna föräldrar besked om att deras nyfödda barn har ett hjärtfel. En eller flera missbildningar på det livsbringande organet - Hjärtat. Flera föräldrar och syskon förlorar sina älskade barn och syskon varje år. Som förälder kan man inte försäkra sitt barn som har ett medfött hjärtfel.
Hjärtebarnsfonden hjälper familjer som ligger länge på sjukhus med ekonomiska bidrag. Fonden stöttar även familjer som måste begrava sina barn. Och fonden bidrar till att forskningen går framåt. Jag utmanar Er Alla under december månad att hjälpa och stötta familjer i denna utsatta situation. 

Är Du och de dina med? Tillsammans gör vi ju skillnad!

Stöd hjärtebarnsfonden nu i juletid!


Plusgiro 900587-7 eller Bankgiro 900-5877

Tv-spelskompis

Sitter och lyssnar på Brett Dennens vackra musik medan Noah sover middag. Igår fick vi föresten en skön sovmorgon då Noah inte vaknade förrän vid 10.00!!! Otroligt skönt eftersom han sov hela natten också! Den senaste veckan har vi byggt ännu en snögubbe och en snölykta. Noah såg det dock inte helheten utan bara alla bollar som bildad snölyktan. Han är fortfarande besatt av bollar även om han de senaste dagarna velat sitta och titta på när pappa spelar tv-spel. På tal om det. För ett par veckor sedan ringde jag en kompis som blev pappa till en liten dotter i somras. Denne kompis älskar att spela tv-spel och blev mycket avundsjuk och imponerad av att jag nu har en tv-spelskompis i Noah. Han sa att dottern inte leker de lekar han ville utan enbart tråkiga lekar. Snacka om att ställa höga krav på sin 6 månader gamla dotter :)

Nu ska jag snart gå in och väcka min prins. Låter vi honom sova för länge blir det alldeles för svårt att lägga honom ikväll. Ska försöka hinna med och publicera lite bilder senare.

Ha det bäst!

Kram från oss! ♥

RSS 2.0