Tisdag och det snöar fortfarande

Hej allihop! Idag vaknade mamma och pappa efter en hel natts oavbruten sömn!!! Helt otroligt att Noah, som blev 13 månader gammal idag, har sovit hela natten. Han har därmed varit världens piggaste lilla kille hela förmiddagen. Vid tiotiden hade Noah röjt i alla skåpen, tömt ut alla leksaker och börjat gå loss på inredningen. Vi bestämde oss därmed för att ge oss ut! Vi gick hem till Anki och Wilmer för att dricka lite kaffe och få ett miljöombyte. Det var jättetrevligt! Anki och Mamma snackade och drack kaffe medans Wilmer sov och Noah tömde alla Ankis skåp, =) Efter en stund kom Mojje (Wilmers pappa) hem och han busade med Noah innan det blev dags att gå. Hemma serverades det makaronigryta och fruktpurè till lunch innan eftermiddagstuppluren. Nu pustar mamma ut innan jobbet.

Igår ringde förresten Dr. Carl-Johan (en av barnkardiologerna på Kalmar Länssjukhus) och medelade att Lund nu har bestämt att Noah ska slippa göra en hjärtkateterisering innan nästa hjärtoperation. Han ska istället göra en MR (Magnetröntgen). Det känns otroligt skönt att tekniken har gått framåt, även om hjärtkateteriseringen är ett litet ingrepp i förhållande till hjärtoperationerna. MR måste dock göras under narkos eftersom det lilla bustrollet knappast vill ligga stilla. Nu väntar bara ett par långa veckor inför MR och beskedet om när nästa hjärtoperation kommer att ske. Hoppas att hjärtoperationen blir i höst så att vi kan njuta av sommaren och våren tillsammans. Det är inte så roligt att tillbringa hela sommaren inne på BIVA eller hjärtavdelningen i Lund. Men men, huvudsaken är att Noah blir bra, det kommer alltid fler somrar som vi kan tillbringa tillsammans. LUND är BÄST!

Kram Kram! ♥

En mysig dag med massor av bus

Det pratas om klimatförändringar och varmare väder. Hmm. Idag har det snöat, snöat och åter snöat. Det har medfört att Noah och pappa fått stanna inomhus. Mycket bus och lek har det blivit. Frågan är om man verkligen behöver träna när man har en son med så mycket energi i kroppen. Slår vad om att det blivit ett par kilometers löpning inomhus idag :) För er som undrar vad som stod på lunchmenyn kan jag avslöja att det rör sig om...lasagne. Helt oväntat!

Imorgon kommer Noahs mamma hem från Blekinge. Då blir det ordning i lägenheten igen efter grabbhelgen. Varken Noah eller pappa har skött sina åtaganden vad gäller städningen. Vi kommer därmed utföra en "manlig" städning, det vill säga en städning precis innan mamma kommer hem :)

En god natts sömn och en fin söndag önskar jag er alla! ♥




Ultraljud och inställda tåg

Idag har vi varit på sjukhuset och träffat Ulrika och Thomas. Varje månad mäts, vägs, tas ett EKG, blodtryck och saturation på Noah. Oftast är det Ulrika som gör det. Vid dessa besök genomför även Thomas ett ultraljud på Noahs hjärta. Det såg ut precis som vanligt idag. Skönt! Vågen visade förresten 11.5 kg. Han börjar bli en stor pojke!

Efter sjukhusbesöket var det tänkt att Noah och pappa skulle åka upp till Linköping för att hälsa på farmor och farfar, men tågen var inställda. Banverket, Sj och Veolia har ännu inte förstått att det snöar i Sverige på vintern. Lite märkligt. Noahs mamma åkte ner till Noahs morfar för att hälsa på, så i helgen är bara Noah och pappa hemma! Då får man göra precis som man vill :)

Sov gott och ha en bra morgondag! ♥



En duktig kille


Noah lirar munspel.

Igår kunde vi inte uppdatera bloggen. Det var problem med att logga in. Nog om det. Igår hände iallafall en skojig grej. Noah tog nämligen ut en DVD-skiva ur fodralet (pappfodral) och gick tvärs över rummet mot DVD-spelaren. Iaktagen av pappa tryckte han på open/close knappen och la ner skivan i spelaren. Pappa stod med munnen vidöppen och undrade hur den lille lärt sig det.

Öroninflammationen håller för övrigt på att ge med sig. Noah sov i princip hela natten både igår och idag. Något som säkert både han och vi behövde.

Ha det gott så länge. Uppdaterar detta inlägg lite senare under kvällen! ♥

En sömnlös helg och öroninflammation

Noah har sovit väldigt dåligt de senaste nätterna. Speciellt i helgen. Vi misstänkte att en öroninflammation var orsaken till detta. Idag fick vi det bekräftat. Antibiotika, örondroppar och smärtstillande. Det är receptet vi fick. Högläge för huvudet lindrar också värken. Det fick pappa erfara natten till idag. Med Noah liggandes på bröstet satt de i vardagsrumssoffan nästan hela natten. Idag kändes det som man gått en match mot Tyson. Huvudet hängde inte riktigt med. Det var två stycken extremt trötta föräldrar som steg upp denna dag. Annars är den lille superpigg. Han har spungit runt i hela lägenheten. Plockat med allt och gosat med sin nyfunne vän. Den nyfunne vännen är ett gosedjur (en vovve) som han fick av sin kompis jack. Nu är det dags att sova.

God natt och sov gott! ♥

Barn lär sig snabbt

Barn lär sig snabbt. Det fick vi erfara idag då pappa stängde av DVD:n med foten. Noah skulle givetvis göra likadant. Skillnaden var väl att Noah försökte sparka på on/off knappen. Det gick inget vidare. Ändå stod han där och försökte i ett par minuter innan mamma fick honom på andra tankar. Det såg rätt skojigt ut...

Ni som läst de tidigare inläggen har förstått att Noah tar på sig ett stort ansvar vad gäller städningen :). Det blev ännu mer påtagligt igår. Pappa satt i soffan med sina innetofflor varpå Noah satte sig bredvid tofflorna och grymtade till. Pappa tog då av sig ena tofflan men Noah forsatte grymta tills båda tofflorna var av. Därefter tog han en toffla i vardera hand och marscherade bort till skostället och slängde ner dom framför det. Med andra ord: Inga skitiga skor i min lägenhet. Detta intresse för städning har han, enligt sin mamma, inte ärvt utav sin pappa.

Idag publicerades för övrigt reportaget om Noah och Jack i Barometern. Det blev helt ok. Som en superkort sammanfattning av Noahs och Jacks första levnadsår! Fotografen tog riktigt fina bilder på de tuffa killarna

God natt! ♥

En rundtur på dagis

Idag var vi alla tre och tittade på två dagis som Noah står i kö till. Kl. 10.00 mötte vi upp en dam som skulle visa oss runt. Vi började på Rödingen med att gå en liten rundvandring. Det var jättemysigt, allt var i miniatyr, stolarna, borden, toaletterna och handfaten. Detta kanske låter självklart för er andra men vi är lite nya inom dagisvärlden, så det var spännadne att gå runt i de olika rummen och titta. Noah tyckte att det var roligt, han försvann till första lekhörna och blev sittande medans vi gick runt och pratade. Han tultade omkring i de olika rummen precis som att han varit där flera gånger och redan kände allt och alla. På Rödingen kan barnen vara på helger och kvällar fram tills kl.23.00. Det låter kanske hemskt att ha barnen på dagis så sent, men eftersom våra arbetstider förmodligen kommer att "krocka" ibland är det oundvikligt. Efter att ha pratat med andra föräldrar som har sina barn på Rödingen så låter det som att barnen har det rätt mysigt på kvällarna/helgerna. På fredakvällar får de tex popcorn och titta på film, vilket jag tycker låter supermysigt! Sen somnar personalen barnen, de har alla en egen madrass + täcke, och sedan hämtar föräldrarna barnen sovandes. Förhoppningsvis så kommer inte Noah behöva vara där så många sena kvällar, men det känns ändå skönt att de har det jättemysigt de kvällar som de måste vara där. Personalen, den lilla stund vi träffade dem, var jättetrevliga vilket är ett stort plus i kanten. Lokalerna var också fräscha, med roliga leksaker och fina ateljér. Vi pratade också en hel med föreståndaren om Noahs hjärtfel, samt vilka orosmoment det medför för oss som föräldrar när vi ska lämna honom på dagis. Noah har ju trots allt ett komplicerat hjärtfel som gör att man måste vara lite extra uppmärksam. Personalen måste kunna se tecken på att Noah inte mår bra (svullen, trött/dåsig, blå, andfådd m.m), vara uppmärksamma på att han dricker ordentligt samt se till så att han inte slår i huvudet när han väl börjar äta Waran (blodförtunnande). Att lämna bort det ansvaret till någon annan känns rätt tufft för oss båda. Men med tiden kanske vår tillit till personalen växer allt eftersom de lär känna Noah och oss. Hjärtsjuksköterskan samt Noah läkare ska kanske träffa personalen vid inskolning och förklara mer ingående vad Noah har för hjärtfel samt vad de behöver tänka lite extra på. Det känns så otroligt skönt!

Efter dagistitten slockande Noah i vagnen på vägen hem, helt utlsagen av alla intryck. Pappa lagade tacos till mamma, det var jättegott. Eftersom vädret idag var mulet, kallt, snöigt och blåsigt har vi hållit oss inne ikväll (förutom en snabb runda till Maxi för att handla lite käk). Vi tittade även på Avatar, mysig film!

Nehe nu ska vi lägga oss, Noah sover redan som en prins bland alla snuttefiltar och gosedjur. Imorgon ska mamma jobba som vanligt, pappa och Noah får hitta på äventyr på egen hand. Sov gott! ♥

Sångstund

Idag har Noah och mamma varit på sångstund med Stina och Alvin. Det var jättekul! Noah och Alvin diggade loss till låtarna. Det var dock lite läskigt när cd-spelaren sattes på och alla började flyga runt som flygplan med armarna överallt. Efter sångstunden var det fika, jättetrevligt. På vägen ut till bilen lyckades Stina lura på oss två burkar med chokladbollar och dammsugare. Snäll som man är ställde vi upp på att stödja hennes ridklubb genom att köpa alldeles för många kakor. På vägen hem i bilen provsmakades en dammsugare, Noah tyckte att chokladbollen såg fantastiskt god ut och fick smaka en liten bit. Ett belåtet "Mmmmm.." kom ifrån Noah när han hade fått smaka. Väl hemma igen somnade Noah utmattad efter allt lek och bus. Pappa kom hem tidigt idag. Noah, som vaknat strax innan, var jätteglad över att få se sin pappa hemma. Mamma rusade iväg till jobbet, som vanligt något försenad. Imorgon ska vi titta på dagis, Rödingen och utedagiset Getingen. Det ska bli spännande att få se hur det ser ut inne på avdelningarna. Utslagna efter dagen somnade vi alla tre hyfsat tidigt.

Sov gott! ♥



Förskolan, pyssel och mys med pappa

Idag tog mamma och Noah en lång tupplur på förmiddagen. Det var väldigt skönt med tanke på att vår lilla son troligtvis hade ont i magen inatt och var vaken en gång i halvtimmen. Vädret var uruselt imorse när vi vaknade så det kändes skönt att bara ligga inne och mysa. Vid tolvtiden efter lunch tog vi bilen upp till öppna förskolan, där vi mötte Lina och Irina. Det var supermysigt! Det var inte alls mycket barn, så Noah och Lina hade alla leksaker för sig själva. Vi mammor satt och fikade, pysslade och snackade medans barnen lekte. Det är skönt att bara sitta och prata lite ibland, barnen hade superkul ihop. Noah kände sig trygg och gick på upptäcktsfärd flera gånger. Han tyckte mest om rummet med alla klossar och legobitar. Han satt där inne och plockade för sig själv jättelänge. Medans barnen lekte satt vi mammor och gjorde små kort till Alla Hjärtans Dag. Det blev rätt många kort. Noah var delaktig han också, han fick trycka sitt fotavtryck på insidan av korten. Dom blev superfina. Det är skönt att kunna hitta på lite mysiga saker nu när vädret är så tråkigt. Öppna förskolan är perfekt. Nu blir det lek och pyssel varje onsdag! Efter mycket lek med bollar och klossar började Noah gnugga sig i ögonen, det var dags att åka. Eftersom mamma alltid börja jobba vid kvart i fyra och pappa inte slutar förrän kl fyra, möts vi halvvägs för att få det att gå ihop. Mamma lämnar därför alltid av Noah på Hälsomottagningen vid halvfyra till pappa innan jobbet. Noah stormtrivs och sitter med under sista halvtimmen. Han får väldigt mycket uppmärksamhet av alla tjejerna, det lilla charmtrollet. Pappa och Noah hade en skön kväll ihop, och efter mycket om och men så somnade han vid åtta tiden. Nu ligger mamma och pappa som vanligt helt utslagna i soffa och längtar efter sängen. Imorgon ska mamma och Noah till sånggruppen med mamma Stina och Noahs bästa kompis Alvin. Efteråt bjuds det på frallor och kaka, mums!

Sov gott allihop! ♥

Leos lekland och mys med pappa

Idag har Noah och mamma varit och busat i den stora "lekstugan", Leos lekland. Noah klappade en kille på huvudet. Precis som han klappade om hans kompis Alvin. En "föräldraklapp" :) Som vanligt spenderade Noah en stor del av tiden i "bollhavet". Det är ju favoritplatsen. I eftermiddags slängde Noah fram stekpannor och kastruller hemma och började leka. De senaste veckorna har just kastruller och stekpannor varit extra roliga. Det vet i tusan om lillkillen inte blir kock. Både mamma och pappa tycker ju om god mat :)

Nu ligger han dock och sover. Noah somnade runt 20.15. Även denna gång som en slagen hjälte.

Noah sänder en hälsning till sin mormor som är bortrest. Han hoppas att hon har det superbra och att de snart ses.

Ha en ytterst trevlig kväll, natt och morgondag! ♥

Pulka, mata ankor och fika

Idag tog Noah en lång tupplur på förmiddagen. Mamma hann då med att skicka in ansökningar till olika jobb, städa och diska innan det lilla bustrållet vaknade. Morfar passade också på att ringa imorse, han hade fått akut ryggskott. Efter ett par timmars kämpande för att ta sig ur sängen utan att lyckas, var han tvungen att ringa ambulansen. Stackarn, men ambulanskillarna hade hjälpt honom upp, gett honom en bra dos smärtstillande och skjutsat honom till sjukhuset. Efter att Noah vaknade och åt lite lunch, bestämde sig mamma för att vara lite överambitiös och dra Noah i pulkan bort till Lindö för att mata ankorna. Halvvägs dit tog snön slut på trottoaren, så vi fick saxa emellan trottoarsidorna på vägen. Noah tyckte iallafall att det var jättekul, speciellt när hundar gick förbi och helt plötsligt befann sig i samma höjd som honom. Väl framme hos ankorna fick Noah mata dem med bröd (det som fanns över, Noah vill gärna smaka brödet själv. Det gäller att ta med sig nytt bröd och inte mögligt). Det var jättemycket fåglar, lustiga sorter men väldigt vackra. På vägen hem tröttnade Noah av att sitta i pulkan, mamma fick därmed bära honom och dra pulkan samtidigt. Något svettig och nästan hemma, ringde Anki som ville ut och promenera. Noah tvärvägrade redan utanför porten och ville absolut inte sitta i vagnen. Vi gick istället in, satte på kaffe och fikade. Senare kom pappa och Mojje också. Efter ett par timmars fikande och kaffedrickande gick Anki, Mojje och Wilmer hem. Efter Noahs lilla "power napp" på eftermiddagen så var det full rulle igen. Vilken energi den lilla människan har, önskar vi hade lika mycket! Ikväll har pappa spelat gitarr för både mamma och Noah, jättemysigt! Noah har plingat en del han också, pappa tar ackorden och Noah slår på strängarna. Efter gröt och tandborstning var det läggdags, pappas tur ikväll (som vanligt). Efter mycket om och men somnade han, vår lilla prins. Mamma slog sig ner i soffan (också precis som vanligt) med stickningen hon påbörjat för längesedan och pappa slog på itunes för att lyssna på lite musik. Skönt att ha lite tid för sig själv, det behöver man ibland.

Godnatt, godnatt! ♥




Födelsedag och namnsdagar!

Idag fyller Noahs farfar år (GRATTIS världens bästa farfar) samtidigt som Noah och pappa har namnsdag (Rikard). Det firades med tårta även om Noah firade det på ett annat vis. Han åt lasagne. Det är nämligen hans favoritmat. Hade han fått bestämma skulle det serveras lasagne varje måltid. Året om!

Idag har vi dock inte gjort så mycket. Bara lekt och busat hela dagen lång. Noah somnade för ett antal timmar sedan och när vi gick in och kollade till honom låg han på magen med huvudet vid fotändan :)

Vi såg förövrigt en gripande dokumentär på "nätet" i förrgår. Den sköra tråden. För er som inte sett den...SE DEN! Den handlar om förtidigt födda barn som vårdas på neonatalavdelningen i Lund. Många tårar rann nedför våra kinder. Minnen kom tillbaka. Känslor kom tillbaka. Vi var lite rädda för att se den innan, så det är därför vi väntat. Den sändes ju annars i januari om jag inte är helt fel ute.

Nu är det läggdags. Jag tror jag ska somna på magen med huvudet vid fotändan. Det såg bekvämt ut!

Sov gott! ♥

Kalas, hurra hurra för Alvin!

Idag har vi alla tre varit på kalas hos Alvin, Noahs bästa kompis. Det var jättetrevligt med världens goaste smörgåstårta (tack stinas mamma) och massa roliga presenter. Alvin fick dock inte leka så mycket själv med sina presenter eftersom det fanns tre andra barn (inklusiv Noah) som tyckte att de var jättefina och roliga att leka med. Men det var iallafall ett jättetrevligt kalas. Synd att vi inte kunde stanna längre, då mamma började jobba vid fyra. En annan bra nyhet är att Noah har börjat äta igen, yipppeee! Det var troligtvis tänderna. På vägen hem ifrån kalaset började vi diskutera vart vi ska ta vägen efter att Noahs alla operationer är färdiga. Vi har nämligen velat flytta ifrån Kalmar en längre tid, men vill gärna att allt med Noahs hjärta ska vara klart först. Det har nämligen varit en stor trygghet för oss att ha hjärtteamet i Kalmar eftersom de har varit med från allra första dagen. Det blir väldigt jobbigt att flytta och jobba upp en ny kontakt med nästa hjärtteam som aldrig träffat Noah. En av anledningingarna till att vi vill flytta ifrån kalmar är att de flesta av våra vänner har flyttat och vi har dessutom långt till Noahs mor- och farföräldrar. Ibland kan det ju faktiskt vara väldigt skönt att få lite hjälp med vår lilla prins. Problemet är bara att vi inte vet vart vi ska flytta, förslagen har varit allt ifrån Mamö, Lund, Göteborg, Linköping (där Rikard har sin familj) till Norge eller något annat land. Vi känner oss väldigt förvirrade, men man får väl ta en dag itaget. Det viktigaste nu, är ju ändå att Noah får göra sin sista operation och återhämta sig ifrån den. Vi räknar nästan med att stanna ett halvår i Kalmar efter den sista operationen tills Noah har fått sluta äta Waran osv. Beslutet blir ju inte heller lättare med tanke på våra yrken (sjuksköterskor) som är eftertraktat i nästan alla städer. Vi har ganska många ställen att välja på =) 

På kalaset fick vi höra att flera hade börjat läsa vår blogg, vilket är jättekul!

Nu är det läggdags! Vi hörs och syns! ♥

Städning, promenad och plugg


Noah dammsuger vardagsrummet "wwooooooom wooooooom".

Idag gick pappa upp tidigt med Noah (precis som vanligt) och mamma fick sovmorgon. Helt underbart tycker mamma när hon haft natten! Det är uppdelat så att pappa nattar och har morgonen medan mamma har natten. Det funkar bra för oss. Sista tiden har Noah dessutom sovit bättre på nätterna, även om han fortfarande vill ha sin välling vid femtiden!

Mamma och Noah gick på stan och handlade lite på förmiddagen, det var kallt men riktigt skönt eftersom solen lyste! Senare åt vi alla tre lunch tillsammans, Noah åt dock inte så mycket, han har ätit sämre senaste veckan. Vet inte riktigt varför, kan vara tänderna. Det är rätt vanligt att hjärtbarn har lite problem att äta, ingen vet riktigt varför. Kanske all hans energi går åt till att springa omkring, och därmed orkar inte äta då det är energikrävande. Vi får se, vi ska ju träffa Thomas (Noahs läkare) den 17 februari. Förhoppningsvis har det blivit bättre tills dess. Medans mamma och Noah promenerade på stan så passade pappa på att plugga. Det har dock inte varit alldeles lätt att få ihop studierna med alla sjukhusvistelser.

Vid halv fyra drog mamma iväg för att jobba kväll, igen! Vid fyra tiden kom mamma hem igen då hon tagit fel på dagarna. Pappa blev överlycklig. Han var supertrött i eftermiddags. Noah badade en lång stund med sitt nya badskum som han tvunget skulle ha sist vi var på apoteket. Den fina gröna flaskan, med Bamse på, satt som klister i hans små händer. Medan Noah badade passade pappa på att ta en välförtjänt tupplur. Efter badning var det dags för den dagliga dammsugningen av köket. Kan inte förstå hur det kan bli så skitigt varje dag, efter att en viss liten person har ätit. Noah är förövrigt jätterädd för dammsugaren och hänger sig runt halsen på oss så fort den åker på. Noah ÄLSKAR dock dammsugaren när den är avstängd. Han kör runt med dammsugarmunstycket i hela lägenheten, och allra bäst är det när mamma och pappa säger wwooooooom wooooooom samtidigt. Det hade varit toppen om han inte hade varit så rädd för den, för då hade man kunnat ha den på medan han lekte och samtidigt fått hela lägenheten ren :)!

Efter att Noah lekt och sprungit runt i lägenheten hela eftermiddagen, somnade han direkt efter att pappa nattat honom. Därefter la sig en slutkörd pappa i soffan framför teven och mamma drog till Maxi för att inhandla lite fredagsmys. Imorgon är det kalas för Noahs bästa kompis Alvin, som fyller 1 år idag! GRATTIS ALVIN!

Ha en bra fredagskväll! ♥

En stressig dag som avslutades med ett skratt

Idag har mamma och Noah gjort stan osäker. Noahs kompis Alvin fyller nämligen 1 år i helgen så det inhandlades en födelsedagspresent. Vår lille son blev dock väldigt ledsen då inte han fick samma leksak som vi köpte till Alvin. Nu har mamma lärt sig att man inte går in ostraffat i en leksaksaffär utan att köpa någonting. Vad tänkte hon på egentligen:)

Dagen har annars varit ganska stressig. Mycket att göra. Mamma jobbade kväll. Den lille busungen vägrade dessutom att äta och skulle vara vaken till 21.30. Han fick kolla på Bolibompa men kunde knappt hålla ögonen öppna. Ändå ville han inte gå och lägga sig. Trots ett flertal försök av pappa. Undrar var han fått envisheten ifrån...

En rolig incident hände ikväll: Noah och pappa satt vid köksbordet varvid pappa nämnde sin vikt till mamma som stod ute i hallen. Noah vände sig då mot pappa och började skratta. Det var inget litet skratt utan...ja...mungiporna satt uppe vid öronen och skrattet mätte åtskilliga decibel. Det var bara att skratta med...

Sov gott och ha en fin morgondag! ♥

Besök på sjukhuset och vaccination


Gos i mammas och pappas säng innan nattning.

Idag gick mamma och Noah till sjukhuset, en väldigt lång och jobbig promenad bland alla snövallar och oskottade trottoarer. Men väl framme på sjukhuset (genomsvettig) fick vi träffa Ulrika, vår hjärtsköterska, då Noah skulle få sin Synagisinjektion mot RS-virus. Den gav ingen god effekt förra året då Noah trots synagis insjuknade i RS-virus och fick ligga inlagd på barnavdelningen i 10 dagar. Förhoppningsvis funkar den bättre denna gång. Tre sköterskor fick hålla i honom, vilket känns lika hemskt varje gång, men oundervikligt då vi har en väldigt stark liten son. Efter sprutan fick Noah en fin liten nalle då han återigen varit superduktig. Sen for vi iväg igen, kämpade oss igenom snön och var hemma strax innan lunch. Efter att Noah somnat och mamma fått i sig lite lunch kom pappa hem. Strax efter ett drog mamma iväg till jobbet på ortopeden för att jobba kväll. Pappa och Noah spenderade eftermiddagen/kvällen med att mysa, sova och leka. Det krävs en hel del energi att underhålla vår lilla ettåring som springer omkring nu förtiden. Noah somnade strax innan mamma kom hem vid 22.00, efter en bra kväll på ortopeden utan allt för mycket stress. Vi längtar nu efter att snön ska smälta bort och att solen ska titta fram för att kunna spendera mer tid utomhus!! Det skulle vara underbart att kunna gå till lekplatsen och leka av vår lilla son all energi som han har. Nu sitter mamma och pappa i soffan och andas ut för att ladda om inför morgondagen. Ha en trevlig kväll! ♥

Intervju


En pigg liten kille efter ett par timmars sömn!

Idag fick vi besök av Barometern, dagstidningen i Kalmar med omnejd. En journalist och en fotograf plingade på dörren klockan 14.00. Noahs kompis Jack (även han är ett hjärtebarn) och hans föräldrar medverkade också i intervjun som hade arrangerats av en överläkare (Carl-Johan) på Kalmar Länssjukhus. Vi och Jacks föräldrar fick beskriva det gångna årets händelser. Det var tufft. En del känslor och minnen kom tillbaka. Ibland var det inte långt till tårar. Man inser att behovet av att prata om allt fortfarande finns inom oss. Det känns fint att ha Jacks föräldrar då. Dom vet hur det känns. Dom har varit i en liknande situation. Reportaget skall publiceras på hjärtebarnens dag den 14/2 (alla hjärtansdag). Februari är ju nämligen hjärtebarnens månad. Så...till alla som läser detta inlägg: SKÄNK PENGAR till hjärtebarnsfonden eller bli medlemmar i HJÄRTEBARNSFÖRENINGEN. Hjälp forskningen framåt så att alla hjärtebarn kan leva ett så "normalt" liv som det bara är möjligt.

Noah och Jack höll sig förresten vakna under hela intervjun. En bedrift bara det, då det egentligen var sov-time vid den tidpunkten. Efteråt "slocknade" dock Noah direkt. Som en slagen hjälte!

Noah har i dagarna kommit på ett nytt ljud. Tsss. Tsss. Han stapplar runt i lägenheten som en äldre herre och gör ifrån sig detta ljud. Tsss. Tsss.

Imorgon väntar förövrigt ännu en vaccination för Noah. Han har ju redan fått två sprutor för svininfluensan och två för den "vanliga" influensan. Imorgon ska han få en spruta för att undvika RS-viruset. Den fungerade dock inte så bra förra året...men vi hoppas på bättre resultat nu!

Ha det gott! Tsss! ♥

Snö, snö, bilbesiktning, handla och mera snö


Det är roligt att vakna!

Idag har jag (mamma) och Noah uträttat en hel del saker. Mitt i allt snökaos for vi till bilbesiktningen tidigt imorse. Som tur var behövde vi inte vänta alltför länge i kön. Efter att bilen gick igenom ombesiktningen for vi vidare till Maxi för att storhandla. Kylskåpet ekade nämligen tomt imorse när vår lilla familj skulle äta frukost. Tidigt en måndagsmorgon slipper man alla människor som annars springer runt i butiken. Vi är fortfarande lite försiktiga med att träffa mängder med människor. Känns onödigt om Noah skulle råka bli förkyld. Väl Inne på Maxi gick allt bra tills vi närmade oss mejeriavdelningen. Då hade Noah hade ätit halva kaviartuben (inte riktigt men nästan), slängt iväg min mobil, flörtat med alla pensionärer (som tyckte att han var supersöt när han ställde till det för mamma) och gett sig på självscannern började han istället skrika väldigt högt. ♥

RSS 2.0