Tjo ho!

Hej!

Utflykten till Öland var toppen, förtutom att stugan höll på att flyga iväg när det senare på kvällen blåste upp till storm. Vi grillade, spelade kort och drack rödvin! Noah somnade tidigt efter att ha tittat på kossorna hela kvällen som betade i kohagen brevid. Sötnosen! Djur är hans bästa! I helgen har det varit lugnt, mamma var för första gången på 12 dagar ledig och det var underbart! Farmor och Farfar kom och hälsade på, Noah fick en jättefin blå lastbil, som säger brumm brumm! På lördagskvällen lagade vi mat, kräftkalas med paj, mums! Noah somnade som en slagen hjälte. Söndagen var vi ute och gick på stan, helt dött eftersom ingenting öppnar förren kl 12.00. Så istället åkte vi ut tull Hansa City, då snälla Farmor köpte fina kläder till Nois. Tack! På eftermiddagen åkte de hem, Pappa åkte och fiskade medans mamma och Noah bakade bullar ihop. Noah var så nöjd när han skulle bjuda pappa på bullarna han själv hade bakat. Noah rörde medans mamma hällde i ingredienserna. Det mest imponerande var hur duktig och noggran han var när han skulle sätta ut bullformarna, dom skulle stå helt raka jämte varandra. Tokig! Kvällen kom och vi myste i soffan, Noah i blöja och mamma i mjukiskläder medans vi kollade på filmen Niko. Mys pys! Sen var det gröt och tandborstning, en puss på kinden sen somnade han gott!

Idag hämtar killarna mig igen för att åka till Kosta outlet, eftersom pappa är på jakt efter en ny jacka! Det är han värld, vår egna superpappa!

Kram kram ♥


Böda!!

Tjohoo!

Mamma sitter på jobbet, väntar på att killarna ska hämta mig vid fyra då vi ska åka på en liten utflykt! Vi ska nämligen till Öland där världens bästa Anni och sambo är på besök i några dagar! Ska bli såå skönt att slappna av, skratta, grilla om vädret tillåter det samt ta sig ett glas rött! Det kan inte bli bättre, min Anni och en flaska rött! Noah mår som vanligt prima =) Hade idag blivit överlycklig när pappa satte på "Drömmarnas trädgård" på tv'n, han vände sig om och gav pappa en jättegosig puss! Du är underbar Noah! Dagarna rinner iväg och varje dag närmar vi oss den stora operationen, men det ska gå bra, det måste det! Igårkväll roade Noah sig med sitt nya intresse, nämligen att diska. Han har sett mamma och pappa stoppa diskborsten i vatten gno, skölja och sedan sätta tallriken i diskstället. Nu gör han precis likadant, förutom att vi måste hjälpa honom att sätta tallriken i diskstället =) Medans Noah diskade igår smög pappa fram med saxen och klippte av "proffesor toffsarna" bakom öronen. Nu är de borta för alltid, jag kommer att sakna dem. Noah har ju aldrig haft särkillt mycket hår, men precis bakom öronen hade han mycket...hi hi! Sötnosen! Nu ser du ut som en stor kille istället. Nehe nu ska jag sluta låtsas att jag jobbar och få lite gjort!

Kram på er och hoppas ni får en mysig kväll! ♥

Regn....

Hej!

Idag är det inget roligt väder, regn, regn och mera regn. Idag när Noah vaknade ritade mamma och Noah en stor bilbana utav papper ihopklistrade. Den blev jättefin, Noah hämtade den blå pennan och ritade en stor sjö jämt det lilla röda huset. Duktig! Efter lite frukost och mys i soffan med saltkråkan på tv drog vi in till stan. Pappa handlade cd skivor =), Noah hittade en bok med hans nya favorit "Mamma Mu"! Tiden gick och vi gick hem för att laga lite mat. Idag blev det torsk med potatis och sås, mums tyckte Noah! Efter att ha slängt Noah i säng, pussat pappa så åkte mamma till jobbet! Hoppas det inte blir så mycket att göra idag eftersom regnet öser ner! =( I veckan kommer världens bästa Anni och hälsar på med sin Jonas. Ska bli så kul att träffa dem, saknar min undebara Anni, känns tomt och tråkigt utan henne här i Kalmar. Dom ska hyra stuga på Öland och vi ska åka och hälsa på! Längtar!
Jag höll nästan på att glömma, i fredags hade vi hjärtebarnsträff med två andra familjer, tyvär kunde inte alla komma men det var supermysigt. Vi träffades nere på Skällbygård, grillade och pratade tills det blev mörkt. Killarna stod vid grillen och vi tjejer satt och myste på filtarna. Det är skönt att träffa dem då och då, dom förstår vad vi går igenom på ett helt annat sätt. Vi kan stötta och uppmuntra varnadra. Deras hjärtbarn Ludvig och Jack är lika stora hjältar som vår lilla Noah! Hoppas vi alltid kommer att ha kontakt!

Kram på er och hoppas ni får en mysig söndagskväll! ♥



                                                  

Tid för operation

Jag skrev till en av mina bästa vänner igår. Jag skrev att Noahs operation har känts ganska avlägsen. Fram tills för ett par veckor sedan. Idag blev det än mer påtagligt att det börjar närma sig. För i förmiddags ringde Noahs mamma till Lund för att höra om operationsdatumet var spikat. Det var det inte, men sekreteraren ifrån BUS (barn- och ungdomssjukhuset) lovade att ringa tillbaka under eftermiddagen. När vi var på stan, ett par timmar senare, ringde det ett dolt nummer. Det var sekreteraren som Noahs mamma tidigare talat med. Hon sa att det fanns många operationstider i september eftersom "dom hade jobbat undan en hel del under sommaren". Så vi fick välja vilken vecka operationen skulle utföras. Det blir vecka 37 eller 38.

Så om en dryg månad bor vi nere i Lund. Igen. På fantastiska Ronald McDonald. För mycket bättre boende kan man inte önska sig under rådande förhållanden! Så en uppmaning: Lägg pengar i de "sparbössor" som finns på McDonalds! Tack vare bidrag har Ronald McDonaldsstiftelsen byggt fyra hus runt om i Sverige och ytterliggare ett hus planeras att byggas i Uppsala. Allt för att svårt sjuka barn och deras anhöriga skall få en trygg och säker tillvaro under långa och krävande sjukhusvistelser. Fantastiskt! 

Idag har Noah diskat! I en halvtimme stod han tvångsmässigt framför kranen och "borstade". Sen tyckte vi det räckte och då föll många tårar ned för hans kinder. Pappa tänkte då för sig själv: varför kan inte mamma vara lika duktig på att diska... 

Imorgon ska Noah till BVC för vaccination och 18 månaderskontroll. Det är aldrig roligt när det skall stickas, men den lille har ju vanan inne. Skriver imorgon hur det gick. Räknar iallfall med ett par tårar och ett skrik i Pavarotti-klass! Han har ju förresten börjat sjunga! Noah alltså. Pavarotti sjunger säkert med men tyvärr inte här längre :( Noah sjunger iallafall än så länge bara "Jaaa" "Jaaa". 

Hoppas att ni får en bra morgondag!

Många kramar ifrån oss! ♥

 


Lite bilder ifrån sommaren..

   
  
  
  
  
  
  
  





 
 


Föräldramöte med dagis!

Hej!

Helgen har varit fullspäckad! I fredags drog vi upp till Linköping för att fira farmor och mamma. Farmor den 14/8 och mamma den 15/8. Det blev kalas, tårta och fina presenter. Noah busade med kusinerna och verkade trivas. Farfar är fortfarande favoriten, så fort Noah vaknar på morgonen så springer han till farfar. Farbror och Frida var också där och busade. Igår åkte vi hem, kom hem runt tre tiden för att slänga i oss lite mat och lämna Noah hos ett par kompisar. Vi skulle nämligen på föräldramöte. Det var en stor dag för oss, väldigt overkligt! Att vår son ska börja på dagis och att vi faktiskt är föräldrar. Det kändes lite lustigt att sitta där ibland alla andra föräldrar, precis som att vi inte hörde dit på något lustigt vis. Efter att rektorn hade pratat en stund fick vi träffa Noahs blivande dagispersonal på Rödingen. De verkade superbra, jättetrevliga och possitiva. Efter att alla andra föräldrar åkt hem stannade vi en stund och pratade enskillt med dem. Vi berättade om Noah och om hans hjärtfel, vad man behöver tänka på och vad han har framför sig. Personalen var väldigt förstående och intresserade, det känns jättebra! Vi vet dock inte när han kan börja eftersom vi inte fått någon tid till op. men vi var välkommna att komma och hälsa på när vi ville.

Kram Kram ♥


                   

Visst kan Holland vara lika fantastiskt som Italien...

Texten nedan är skriven av Emily Perl Kingsley och den förklarar på ett väldigt fint sätt hur det kan kännas när man får ett barn med särskilda behov. Jag fann texten på en annan blogg och tyckte den var så fantastisk att jag var tvungen att "slänga" upp den här! Läs själva!

"När du väntar barn är det som att planera en fantastisk semester - till Italien. Du köper en packe resehandböcker och sätter igång med att planera vad man skall uppleva och se. Colosseum, Michelangelos staty David, Venedigs gondoler. Du kanske lär dig några användbara fraser på italienska. Allt är väldigt spännande.

Efter några månader av otålig väntan kommer slutligen den stora dagen. Du packar väskan och ger dig iväg. Efter några timmar landar planet. Flygvärdinnan kommer in och säger: "Välkommen till Holland!"

"HOLLAND?" säger du. "Vad menar du med Holland? Jag är bokad till Italien! Det är meningen att jag skall vara i Italien. Jag har hela mitt liv drömt om att resa till Italien." Men det har skett en ändring i resvägen. De har landat i Holland och du måste stanna där.

Det är viktigt att förstå, att du inte har kommit till ett förskräckligt, motbjudande, smutsigt ställe, fyllt av fattigdom, svält och sjukdomar. Det är bara till en annorlunda plats. Så du måste ge dig ut och köpa nya resehandböcker. Och du måste lära dig ett helt nytt språk. Och du kommer att träffa en helt ny grupp med människor, som du aldrig annars skulle mött.

Det rör sig bara om en annorlunda plats. Det går lite långsammare än i Italien. Men då du varit där ett tag och hämtat andan, ser du dig omkring och börjar märka, att Holland har väderkvarnar. Holland har tulpaner. Holland har till och med Rembrandt.

Men alla du känner reser fram och tillbaka till Italien och alla skryter om hur fantastiskt underbart de haft där. Och under resten av ditt liv kommer du att säga: "Ja, det var meningen att jag också skulle dit. Jag hade planerat det."

Och denna smärta kommer aldrig, aldrig försvinna, därför att saknaden av drömmen är en väldigt betydelsefull saknad. Men om du tillbringar resten av ditt liv med att sörja att du inte kom till Italien, kommer du aldrig att kunna njuta av de fantastiska, underbara upplevelser, som Holland har att erbjuda."

JAG ÄLSKAR MITT HOLLAND! ♥


Väntar och väntar

Hej!

Toppenväder idag! Åt lite frukost tillsammans och drog sen iväg till skällbygård för att titta på djuren och chilla i solen. Underbart! Sommaren har kommit tillbaka....
Annars är allt som vanligt, hade en toppen mysig helg med underbara Emma som va på besök! ÅT pizza, drack öl, spelade spel, drack lite mer drinkar och skrattade massor. Tack Emma för en supertrevlig helg.

Varje dag känns lite jobbig nu när vi går och väntar på kallelsen till Lund inför nästa operation (TCPC). Varje gång posten kommer stannar hjärtat till. Men än så länge har vi inte hört någonting! Vi stöttar varandra, när en halkar efter stannar den andra upp för att gå tillbaka och plocka upp den som fallit. Vi kommer att klara detta, vi måste och vi vill! Förra veckan hittade vi en ny hemsida (hjartebarn.ning.com) ett nätverk för hjärtebarnsföräldrar. Det känns så skönt att få prata av sig lite med andra som fattar vad vi genomgår. Alla har frågor och olika erfarenheter, känns jätteskönt att veta att vi inte är ensamma om alla tankar och funderingar som snurrar i huvudet.

Ha det bäst! ♥


RSS 2.0