En rundtur på dagis

Idag var vi alla tre och tittade på två dagis som Noah står i kö till. Kl. 10.00 mötte vi upp en dam som skulle visa oss runt. Vi började på Rödingen med att gå en liten rundvandring. Det var jättemysigt, allt var i miniatyr, stolarna, borden, toaletterna och handfaten. Detta kanske låter självklart för er andra men vi är lite nya inom dagisvärlden, så det var spännadne att gå runt i de olika rummen och titta. Noah tyckte att det var roligt, han försvann till första lekhörna och blev sittande medans vi gick runt och pratade. Han tultade omkring i de olika rummen precis som att han varit där flera gånger och redan kände allt och alla. På Rödingen kan barnen vara på helger och kvällar fram tills kl.23.00. Det låter kanske hemskt att ha barnen på dagis så sent, men eftersom våra arbetstider förmodligen kommer att "krocka" ibland är det oundvikligt. Efter att ha pratat med andra föräldrar som har sina barn på Rödingen så låter det som att barnen har det rätt mysigt på kvällarna/helgerna. På fredakvällar får de tex popcorn och titta på film, vilket jag tycker låter supermysigt! Sen somnar personalen barnen, de har alla en egen madrass + täcke, och sedan hämtar föräldrarna barnen sovandes. Förhoppningsvis så kommer inte Noah behöva vara där så många sena kvällar, men det känns ändå skönt att de har det jättemysigt de kvällar som de måste vara där. Personalen, den lilla stund vi träffade dem, var jättetrevliga vilket är ett stort plus i kanten. Lokalerna var också fräscha, med roliga leksaker och fina ateljér. Vi pratade också en hel med föreståndaren om Noahs hjärtfel, samt vilka orosmoment det medför för oss som föräldrar när vi ska lämna honom på dagis. Noah har ju trots allt ett komplicerat hjärtfel som gör att man måste vara lite extra uppmärksam. Personalen måste kunna se tecken på att Noah inte mår bra (svullen, trött/dåsig, blå, andfådd m.m), vara uppmärksamma på att han dricker ordentligt samt se till så att han inte slår i huvudet när han väl börjar äta Waran (blodförtunnande). Att lämna bort det ansvaret till någon annan känns rätt tufft för oss båda. Men med tiden kanske vår tillit till personalen växer allt eftersom de lär känna Noah och oss. Hjärtsjuksköterskan samt Noah läkare ska kanske träffa personalen vid inskolning och förklara mer ingående vad Noah har för hjärtfel samt vad de behöver tänka lite extra på. Det känns så otroligt skönt!

Efter dagistitten slockande Noah i vagnen på vägen hem, helt utlsagen av alla intryck. Pappa lagade tacos till mamma, det var jättegott. Eftersom vädret idag var mulet, kallt, snöigt och blåsigt har vi hållit oss inne ikväll (förutom en snabb runda till Maxi för att handla lite käk). Vi tittade även på Avatar, mysig film!

Nehe nu ska vi lägga oss, Noah sover redan som en prins bland alla snuttefiltar och gosedjur. Imorgon ska mamma jobba som vanligt, pappa och Noah får hitta på äventyr på egen hand. Sov gott! ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback